Quantcast
Channel: پرشین بکس
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5921

ویروس کرونا می تواند به کدامیک از اعضای بدن آسیب برساند؟

$
0
0

ویروس کرونا می تواند به کدامیک از اعضای بدن آسیب برساند؟

ویروس کرونا

ویروس کرونا که یک ویروس تنفسی است و از پاییز ستا گذشته با شیوع در کشور چین آغاز شد و به تمام جهان سرایت نمود و اففراد بسیاری را تا به امرزو مبتلا کرده و تعداد بسیاری را نیز به کام مرگ کشانده است. ما زمانی که ویروس کرونا به بدن حمله می کند کدام از اعضای بدن را می تواند درگیر خود نماید و باعث شود حتی احتلالات دائمی نیز برای آن رخ دهد؟

ویروس کرونا به قلب بیشتر از اعضای دیگر آسیب می رساند
طبق مطالعات انجام شده اخیر یکی از اعضای اصلی بدن که تحت تاثیر کرونا قرار می گیرد، قلب است. محققان به این نتیجه رسیدند که 55 درصد بیماران کووید 19 اسیب دیدگی شدید قلبی را تجربه می کنند.

این تحقیق روی 1216 بیمار مبتلا به ویروس کرونا از 69 کشور انجام شده است. سونوگرافی قلب و اکوکاردیوگرام از این افراد گرفته شده و نتایج نشان می دهد که 667 بیماری یعنی 55 درصد از آن ها بخش های غیر طبیعی در قلبشان دیده می شود و 15 درصد آن ها مشکلات شدید پیدا کردند. در صورتی که قبلاً هیچ گونه بیماری عروقی و قلبی نداشتند.

محققان باور دارند که آسیب دیدگی قلب به دلیل التهاب و تجمع مایعات در ریه ها ایجاد می شود که ویروس کرونا عامل آن هاست و می تواند سختی های زیادی را برای فرد ایجاد کند و به بافت بدنی او به دلیل کمبود اکسیژن آسیب وارد کند که منجر به آسیب دیدگی قلبی و یا حتی نارسایی قلبی در افراد مبتلا به ویروس کرونا خواهد شد.

این مطالعات همچنین در ژورنال های مربوط به قلب در کشور اروپا به چاپ رسیده است. تصویربرداری های قلبی عروقی نیز به این نتیجه رسیده است که این تحقیقات کاملاً صحت دارد.

اما این فرآیند برای پی بردن به ماهیت شیوع بیماری کمی سخت است. بسیاری از پزشکان آزمایش های اکو را برای بیماران مبتلا به کووید 19 تجویز می کنند؛ مخصوصا برای آن هایی که ارتباط نزدیکی با بیماران مبتلا به کرونا داشتند.

آن ها همچنین اضافه کردند که انجام اسکن های قلبی بسیار حائز اهمیت است. در نتیجه نتایج حاصل از اکوکاردیوگرام نشان می دهد که 33 درصد از بیماران مورد مطالعه، مجبور شدند برای وضعیت های جدید بیماری خود تحت درمان های جدیدتر قرار بگیرند. یعنی تقریباً یک سوم آن ها به بیماری های جدید مبتلا شدند و تحت درمان قرار گرفتند.

اینکه بدانیم ویروس کرونا تا چه حد با بیماری های قلبی مرتبط است، برای مراقبت از بیماران در آینده حائز اهمیت خواهد بود. آسیب دیدگی به قلب بر اثر آنفولانزای شدید هم اتفاق می افتد اما بسیار غافل شدیم که می بینیم بسیاری از بیماران با آسیب دیدگی قلبی، مبتلا به کووید 19 به نارسایی های شدید هم مبتلا شدند. مکانیسم دقیق این آسیب دیدگی ممکن است کاملاً برعکس عمل کند و نتایج بلند مدتی را به قلب وارد کند.

کرونا بجز قلب به کدام اعضای بدن آسیب میزند
آسیب به ریه
در بیماران مبتلا به ویروس کرونا، ریه ها به شدت آسیب می بینند. تحقیقات نشان داده است که در برخی بهبودیافتگان بیماری، با مشکل کاهش عملکرد ریه روبرو هستند.

کدر شدن ریه و آسیب به این اندام می تواند باعث به وجود آمدن فیبروز ریه شود. فیبروز ریه سبب التهاب در بافت همبند ریه می شود. این عارضه سبب ایجاد مشکل در انتقال اکسیژن به رگ ها و تنفس کوتاه و تند می شود.

افرادی که دچار فیبروز ریه می شوند، به علائمی مانند تنگی نفس، خستگی و سرفه های خشک دچار شده و فرد در انجام کارهای روزانه دچار مشکل می شود. می توان از این عارضه با تشخیص به موقع پیشگیری نمود.

آسیب به پوست
ویروس کرونا (کووید 19) قادر است تقریباً بر همهٔ اعضای بدن، از جمله پوست تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به بیماری کرونا دچار مشکلات و تغییرات پوستی مانند ضایعات پوستی کوچک در میان کودکان و نوجوانان و در ناحیه پاهای آنان، لکه های بنفش شبیه به آثار سرخک، آبله مرغان یا سرماسوزک می شود. همچنین تغییر رنگ متمایل به آبی پوست ناشی از اختلالات هموستاز (خون ایستی) در بیماری کرونا است.

از مشکلات دیگر پوستی در مبتلایان به کرونا دیده می شود انگشتان پای کوویدی (COVID toes) است که در آن برآمدگی های قرمزی روی انگشتان پاها و دستان افراد جوان تر و کودکان دیده می شود.

آسیب به کلیه ها
بیماران مبتلا به کرونا که دچار عفونت ریه شده اند، برای درمان عفونت ریوی داروهایی مصرف می کنند که سبب جذب آب بدن به خصوص مایع درون ریه شود. این بیماران به خاطر مصرف این داروها دچار نارسایی حاد کلیه می شوند و در آنها خون رسانی کلیه ها با مشکل مواجه شده و این ارگان نمی تواند وظیفه تصفیه را انجام دهد.

همچنین خون بیماران مبتلا به کووید 19 سریع تر لخته می شود. این لخته ها سبب مسدود شدن رگ های کلیه ها مسدود می شود. 30 درصد از مبتلایان به کرونا دچار آسیب کلیه ها شده و محتاج دیالیز می شوند.

آسیب به رگ های خونی
تحقیقات نشان داده است که برخی از بیماران مبتلا به کووید 19، دچار التهاب در تمام لایه سلولی، درون رگی رگ های خونی و لنفاوی اندام های گوناگون می شوند زیرا این ویروس از طریق “آنزیم 2 مبدل آنژیوتانسین” در لایه درون رگی التهابی ایجاد می کند که منجر به اختلالات ریزجریان خون و در پی آن آسیب به قلب، انسداد عروق در مغز و دستگاه گوارش، آمبولی ریه می شود.

آسیب به مغز
ویروس جدید کرونا به سیستم عصبی مرکزی می رساند. محققان احتمال می دهند، بیمارانی که مشکلات جدی تنفسی یا مشکلات ریوی نداشته اما تنفسشان متوقف شده، ویروس به ساقه مغز نفوذ کرده و به مرکز تنفسی در آن منطقه آسیب می زند. تحقیقات زیادی درباره ارتباط ویروس کرونا و سکته مغزی صورت گرفته اما هنوز نتیجه آن مشخص نیست.

آسیب به سیستم عصبی
یکی از علائم بیشتر مبتلایان به ویروس کرونا، اختلالات حس بویایی و چشایی است. اختلال ها در حس بویایی و چشایی در یک آنفولانزای معمولی در مراحل پیشرفته بیماری بروز می کند اما مبتلایان به کرونا در همان ابتدای بیماری دچار اختلالات حس بویایی و چشایی می شوند زیرا ویروس کرونا به سیستم عصبی حمله می کند و نورون های بویایی و اکسون های این نورون ها (دوقطبی) عصب بویایی را می سازند، را درگیر می کنند. عصب بویایی از طریق صفحه غربالی استخوان پرویزنی به حفره جمجمه وارد و به مغز می رود.

آسیب به روده
تقریباً 20٪ از بیماران کرونا مثبت اسهال را به عنوان یک علامت اولیه گزارش می کنند. این ویروس در دستگاه روده تحتانی برخی از بیماران یافت شده است و منجربه بروز مشکلات اجابت مزاج در بیماران مبتلا به کووید 19 میشود.

The post ویروس کرونا می تواند به کدامیک از اعضای بدن آسیب برساند؟ appeared first on پرشین بکس.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5921

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>