ماه گرفتگی روی بدن نوزاد چیست و چه علتی می تواند داشته باشد؟
ماه گرفتگی یکی از مشکلاتی پوستی طبیعی و مادرزادی می باشد که شاید افراد بسیاری تمایل داشته باشند آن را از بین ببرند و درمان کنند از این رو بهتر است ابتدا انواع ان را بشناسیم و بدانیم هر یک چه شکل و ویژگی دارند و سپس بتوانیم برای اینکه می توان ان را درمان نمود و یا بهتر است به همین شکل بماند صحبت کنیم. در ادامه با ماه همراه باید تا اطلاعات بیشتری را مشاهده نمایید.
رفع مشکلات پوستی از دیرباز تا به امروز یکی از اهداف و دغدغه های مهم محققان و پزشکان می باشد چرا که مشکلات پوستی از عمده مشکلات افرادی هستند که به آن دچار شده اند و شکل و ظاهر شان تغییرات آزار دهنده به خود گرفته است ماه گرفتگی یکی از همین مشکلات پوستی می باشد که در ادامه این بخش از نمناک بیشتر با آن آشنا می شوید.
باور غلط درباره ماه گرفتگی روی بدن نوزاد
بحث را با باورهای غلط در مورد ماه گرفتگی نوزادان آغاز می کنیم که برای بسیاری از والدین سوال است. باور غلطی که از گذشته تا به این حال در میان مردم رایج بوده این است که اگر یک خانم که باردار است چشمش به ماه گرفتگی بیفتد روی بدن خود یا فرزندش لکه های پوستی پدیدار می شود.
اما هنوز هم که هنوز است محققان با تحقیقات فراوان چنین چیزی را اثبات نکرده اند ولی با این حال بسیاری از فرهنگ ها به این باور پایبندند و به ایجاد لکه های بدشکل روی پوست نوزاد با تاثیر ماه گرفتگی به طور جدی به یک سری خرافات اعتقاد دارند که همانگونه که اشاره شد فعلاً هیچ مدرک علمی و پزشکی صحت و سقم آن را تایید نکرده است و البته باید بدانید در بسیاری از کشورها این خرافات جایگاهی ندارند.ممکن است پس از تولد لکه های ماه گرفتگی به تدریج محو ، کمرنگ ، بزرگ یا پررنگ شوند که از لحاظ بافتی انواع مختلفی دارند و می توان از روی رنگ و شکل ظاهری نوع آن را تشخیص داد.
در اکثر موارد از این قبیل لکه های مادرزادی دردی به همراه ندارند و بی خطرند ولی چنانچه فرزند شما در بدن خود از این لکه ها دارد بهتر است مشورتی با پزشک متخصص پوست داشته باشید تا اطمینان کامل از وضعیت آن حاصل شود.چرا که بعضی از والدین با مشاهده این لکه ها روی پوست بدن فرزندشان نگران شده و احساس می کنند که خطری جدی آنها را تهدید می کند در صورتی که اکثر این لکه ها بی خطرند و شاید نیازی به درمان نداشته باشند و به مرور زمان به خودی خود برطرف شوند.
اما گروهی دیگر نیز ممکن است نیاز به اقداماتی پیشرفته داشته باشند و به کمک لیزر درمانی و جراحی از بین می رود ولی این را هم باید متذکر شویم که این روش های درمانی شاید نتیجه بخش نبوده و در جای خود دردناکند.
به خاطر همین است که بیشتر این لکه ها درمان نشده و به حالت خود باقی می ماند اما گروه دیگری از همین لک ها وجود دارند که به درمان سریع نیازمندند به دلیل اینکه اگر گسترش یابد شخص دچار مشکلات دیگری همچون مشکلات تنفسی ، حرکتی و شنوایی می شود و همچنین لکه هایی که روی اندامهای داخلی بدن ایجاد می شوند مستلزم اقدام درمانی سریعتر می باشند.
بنابراین باید به بعضی از این لکه ها حساسیت زیادی به خرج داد ؛ این را هم بدانید که اگر اندازه ی لکه بزرگتر بود و درد یا خونریزی داشت حتماً و سریعا به متخصص پوست پست مراجعه کنید.
به هر حال از تمامی مطالب فوق می توان نتیجه گرفت که در صورت مشاهده چنین لکه هایی روی بدن خود یا فرزندتان نگران نشوید و اجازه ندهید واکنش های بی مورد دیگران و تعجب آنها روی روحیه شما و فرزندتان تاثیر منفی بگذارد و فرزندتان را قانع کنید که این لکه هیچ مشکلی برای او نداشته و نخواهد داشت و با زبان کودکانه به او توضیح دهید که این نشانه از طرف خدایی است که محبت ویژه به تو دارد.
چه دلایلی باعث بروز این لکه های پوستی (ماه گرفتگی کودکان) می شود؟
اختلالات ژنتیک در شکل گیری و ایجاد عروق زیر پوستی علل بروز این ضایعات پوستی “Birthmarks” می باشد معمولاً هیچ علائمی از اختلالات پوستی در والدین این کودکان دیده نشده است بنابراین نمی توان گفت پدر یا مادر به خاطر داشتن این مشکل موجب بروز این لکه ها شدند.
این اختلالات عروقی بیشتر افراد را از نظر ظاهری درگیر می کند البته ممکن است در هر نقطه ای از بدن ظاهر شود اما میزان آن بین 1 تا 2 درصد می باشد.انتشار ضایعات در ناحیه صورت در مسیر عصب سه قلو می باشد که موظف به عصب رسانی به صورت می باشد و مناطقی از جمله بالای گونه،فک پایین،دور چشم و لب را دچار اختلال و درگیری می کند.
گستردگی ضایعات همچنین میتواند تا لثه ها و مخاط لب ها کشیده شود در ابتدا لکه ها به رنگ صورتی کمرنگ مشاهده می شوند ولی به مرور زمان رنگ آنها پر رنگ تر می شود و امکان دارد همین رنگ ها ثابت مانده و یا در ناحیه دستها و تنه کمرنگ تر شوند.
ولی لکه ها در ناحیه صورت به مرور ضخیم تر شده و برجستگی های بادکنکی شکل و همچنین اختلالات دیگر نیز دیده می شوند و به تدریج منطقه ای که درگیر شده است زمخت تر و بزرگ می شود دندان درآوردن زودتر رخ داده و استخوان ها بزرگ تر می شوند بنابراین چنانچه ضایعات به اندامهای بیمار از جمله دست و پا برسد ممکن است همین اعضا نیز ضخیم و بزرگ و بد شکل شوند.
ماه گرفتگی و انواع آن
ماه گرفتگی دو نوع می باشد:
1- ماه گرفتگی های حاوی رنگدانه
2- ماه گرفتگی های قرمز
ماه گرفتگی هایی که حاوی رنگدانه هستند لکه هایی می باشد که در هنگام تولد نوزاد وجود داشته و با رنگ هایی از جمله سیاه ، خاکستری ، آبی و قرمز مشاهده می شوند.
ماه گرفتگی های قرمز دارای رنگ و عروق خونی می باشند که به صورت نشانه های پوستی قبل و یا مدت کوتاهی پس از تولد رشد می کنند.
The post ماه گرفتگی روی بدن نوزاد چیست و چه علتی می تواند داشته باشد؟ appeared first on پرشین بکس.