تنبلی تخمدان چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟
تنبلی تخمدانیکی از مشکلات و بیماری های زنان می باشد که در آن بافت تخمدان تنبل است و نمی تواند به سادگی کار تخمک گذاری را انجام دهد علاوه بر این در تخمدان کست های ریز و بسیاری نیز دیده می شود که باعث بهم ریختم تعادل هورمون ها می شود. این بیماری اگر درمان نشود می تواند منجر به ناربروری و مشکلات شدید شود همراه با دردهای بسیار.
علائم تنبلی تخمدان و روش های تشخیص انواع آن
تنبلی تخمدان که به آن نارسایی زودرس تخمدان نیز گفته می شود، به وضعیتی گفته می شود که در آن، تخمدان ها قبل از 40 سالگی فرد از کار بیفتند . در این شرایط ، تخمدان ها مقدار طبیعی هورمون استروژن را تولید نکرده و تخمک ها به طور منظم تولید نخواهند شد . این وضعیت اغلب منجر به ناباروری فرد می شود .
تنبلی تخمدان ممکن است گاهی با یائسگی زودرس اشتباه گرفته شود اما این دو با هم متفاوتند . زنان مبتلا به تنبلی تخمدان ، قاعدگی نامنظم و گاه بی گاه را تجربه می کنند و حتی ممکن است باردار نیز بشوند ، در حالی که زنان یائسه ، توانایی باردار شدن را ندارند .
تامین میزان استروژن مورد نیاز بدن در خانم های مبتلا به تنبلی تخمدان به جلوگیری از بروز برخی از عوارض ناشی از کمبود استروژن مانند استئوپروز کمک می کند .
علائم تنبلی تخمدان
علائم و نشانه های تنبلی تخمدان مشابه علائم یائسگی یا کمبود استروژن است که این علائم عبارتند از:
چرخه قاعدگی نامنظم یا سنگین که ممکن است تا سال ها به طول بینجامد و یا پس از قطع مصرف قرص های ضد بارداری ایجاد شود.
مشکل در بارداری
گرگرفتگی
تعریق بالا
خشکی واژن
خشکی چشم
تحریک پذیری و یا وجود مشکل در تمرکز
کاهش یافتن میزان میل جنسی
سطح بالای هورمون آندروژن
آکنه پوستی ، شوره سر و پوست چرب
خستگی مفرط
درد لگن
افسردگی و اضطراب بی دلیل
افزایش وزن
رشد بیش از حد موهای زائد
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورت به تاخیر افتادن چرخه قاعدگی به مدت 3 ماه ، به منظور شناسایی و درمان این بیماری به پزشک مراجعه کنید . علت این امر ممکن است به دلایل مختلفی مانند بارداری ، استرس ، تغییر رژیم غذایی و یا ورزش سنگین بروز پیدا کند اما با این حال به منظور درمان این وضعیت در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید .
حتی در صورت عدم وجود مشکلی در این رابطه ، بهتر است به منظور تعیین سطح میزان هورمون استروژن به پزشک مراجعه کنید زیرا کمبود استروژن ممکن است منجر به کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی شود .
عوامل خطر تنبلی تخمدان
عواملی که خطر ابتلا به تنبلی تخمدان را افزایش می دهند ، عبارتند از:
سن :
خطر ابتلا به تنبلی تخمدان در سنین 35 تا 40 سالگی افزایش می یابد. اگرچه بروز این بیماری در زنان جوان تر از 30 سال نادر است اما با این حال تنبلی تخمدان ممکن است در دختران نوجوان و یا جوان نیز بروز پیدا کند .
سابقه خانوادگی :
افرادی که دارای سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری تنبلی تخمدان هستند ، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری می باشند .
جراحی تخمدان :
جراحی های تخمدان ، خطر ابتلا به بیماری تنبلی تخمدان را افزایش می دهد .
عوارض تنبلی تخمدان
عوارض احتمالی تنبلی تخمدان ، عبارتند از:
ناباروری :
یکی از عوارض شایع تنبلی تخمدان ناباروری است . در برخی موارد نادر بارداری در صورت تخمک گذاری تخمدان ها امکان پذیر است .
پوکی استخوان :
هورمون استروژن به حفظ استخوان های قوی کمک می کند . خانم هایی که دچار کمبود هورمون استروژن هستند ، در معرض خطر پوکی استخوان قرار دارند .
افسردگی با اضطراب :
خطر ناباروری و سایر عوارض ناشی از کمبود سطح هورمون استروژن ممکن است باعث بروز افسردگی و اضطراب در برخی خانم ها شود .
بیماری قلبی :
یکی دیگر از عارضه هایی که در اثر کمبود استروژن به وجود می آید ، بروز بیماری های قلبی است .
علاوه بر موارد ذکر شده ، تنبلی تخمدان باعث بروز مشکلات و بیماری هایی نظیر دیابت نوع 2، کلسترول بالا ، بیماری کبد، خونریزی غیر طبیعی رحم ، فشار خون بالا ، چاقی، سندروم متابولیک، سرطان، دیابت حاملگی و سقط جنین می شود .
تشخیص تنبلی تخمدان
هیچ آزمایش واحدی نمی تواند به شناسایی این مشکل کمک کند اما با این حال پزشک با بررسی سابقه خانوادگی ، معاینات پزشکی و انجام آزمایش خون به منظور اندازه گیری سطح هورمون های مختلف می تواند این بیماری را تشخیص دهد .
The post تنبلی تخمدان چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟ appeared first on پرشین بکس.