سبک و چیدمان اصولی میز کامپیوتر و کار
استافده از میز کار و کامپیوتر به مدت طولانی این روزها برای بسیاری از افراد اتفاق می افتد اما چه خوب است که در این حالت به فکر سلامتی خود باشیم و شرایطی را فراهم کنیم که با این نشستن های طولانی مدت سلامت بدن و اسکلت بدن ما بهم نریزد و بتوانیم به خوبی و با سلامت این ساعات در روز را پست میز کار طی کنیم. در ادامه توضیحات بیشتری در این مورد برای شما قرار داده ایم.
میز کامپیوتر
برای پیشگیری عوارض کار با رایانه از میز استاندارد استفاده نمایید . ارتفاع میز باید بین 66 تا 71 سانتیمتر و قابل تنظیم باشد سطح میز نیز باید بزرگ بوده و فضای کافی برای وسایل روی میز داشته باشد و همچنین برای پاها کافی باشد. سطح میز باید به رنگ سطح میزکار نباید سفید یا خیلی تیره باشد. میز هایی که صفحات جداگانه ای برای صفحه کلید و ماوس دارند، زیاد مناسب کار نیستند.
در قسمت انتهایی میز کار، اشیایی مثل مانیتور، عکس، ساعت، گلدان، جای مداد و خودکار و بلندگورا قرار دهید.
در سطح میانی میز اشیایی مثل تلفن، ماشین حساب و… که گاهی از آنها استفاده می شود را بگذارید و در سطح جلویی میز وسایل پر کاربرد مانند صفحه کلید، ماوس و ماوس پد را قرار دهید.
صندلی رایانه
صندلی یکی از مهم ترین وسایلی است که اگر به درستی انتخاب نشود ممکن است سبب آسیب جسمی و حرکتی شود پس برای جلوگیری از بروز بیماری های ناشی از کار با رایانه میز و صندلی مخصوص تهیه کنید. در زیر ویژگی های یک صندلی مناسب برای کار با رایانه را آورده ایم :
1. صندلی رایانه باید متحرک دوار و با پایه چرخ دار باشد و هرگز از صندلی چوبی و صندلی غیرمتحرک استفاده نکنید.
2. صندلی را تهیه کنید که بتوانید ارتفاع آن را بر اساس قد خود تنظیم کنید .
3. صندلی شما باید قابلیت چرخش 360 درجه ای داشته باشد.
4. برای تنظیم حرکات شما باید صندلی تان بر اساس وزن تان ، مفصل هایی داشته باشد.
5. برای جلوگیری از بروز کمردرد و درد های مفصلی ، پشتی صندلی اهمیت فراوانی دارد.
6. جنس روی صندلی تان نباید سر و لیز باشد .
تنظیم صندلی رایانه
هنگام ایستادن روبه روی صندلی باید زانو ها با محل نشستن در یک راستا باشد. برای تنظیم صندلی روی آن بنشینید و به میز نزدیک شوید تا احساس راحتی کنید . سپس دستان خود را روی میز بگذارید ،
اگر دستان شما بالاتر از آرنج قرار گرفتند ، ارتفاع صندلی کم است و باید با اهرم ارتفاع را افزایش دهید.اگر ارتفاع صندلی زیاد است، با کشیدن اهرم، می توانید ارتفاع آن را کم کنید . برای اینکه بازوها خسته نشوند ، دست ها نباید بیش از حد کشیده شوند.روی صندلی بنشینید و کف پای خود را روی زمین بگذارید . فاصله لبه جلوی صندلی تا ران پا باید یک انگشت باشد.
برای اینکه ستون فقرات کاربر صاف باشد وفشاری بر آن وارد نشود باید عمق صندلی مناسب باشد . برای اینکه بفهمید عمق صندلی تان مناسب است مشت خود را ببندید و سعی کنید آن را بین لبه جلویی صندلی و ساق پا قرار دهید. معمولا باید فاصله میان این دو قسمت 5 سانتیمتر باشد و زانو باید زاویه ای حدود 90 درجه داشته باشد. اگر مشت شما به سختی در این فضا قرار می گیرد، عمق صندلی زیاد است.
انحنای تکیه گاه صندلی باید به طور کامل با قوس ستون فقرات هماهنگ باشد و دقیقا قسمت انحنا یا تورفتگی کمر را پر کند تا کاربر بدون نیاز به جلو و عقب رفتن، احساس راحتی کند.
نحوه قرار گرفتن مانیتور
فاصله چشم کاربر تا مانیتور باید 40 تا 70 سانتی متر باشد و مانیتور باید روبروی صورت باشد و چشم کاربر باید بالاترین قسمت مانیتور را ببیند . در هنگام کار با مانیتورها ، خصوصیات و اصول زیر باید مورد توجه قرار گیرند :
صفحه مانیتور باید در میدان دید فرد واقع شود و گردن راست نگاه داشته شود .
صفحه مانیتور نباید درخشندگی داشته باشد و نور را نیز نباید منعکس کند .
تصاویر روی صفحه مانیتور باید واضح و خوانا باشند .
برای کاهش انعکاس نور محیط اطراف در مانیتور ، باید مانیتور را تنظیم کرد و درخشندگی را در منبع تولید آن کنترل نمود.
چنانچه دنیای مد نمناک اشاره داشته است مانیتورها باید در مکانی دورتر از پنجره قرار گیرند . برای جلوگیری از انعکاس نور ، می توان از یک فیلتر شیشه ای یا نوری استفاده نمود .
نحوه قرار گرفتن صفحه کلید
صفحه کلید باید طوری قرار بگیرد که روبروی مانیتور باشد و زاویه بین بازو و ساعد بیش از 90 درجه نباشد . طریقه قرار گیری دست ها روی صفحه کلید باید به گونه ای باشد که مچ به موازات صفحه کلید و هریک از دست ها نیمی از صفحه کلید را پوشش دهند .
برای جلوگیری از آسیب رسیدن به مچ دست ، مچ دست باید به موازات صفحه کلید باشد تا مچ به سمت داخل یا خارج خم شود زیرا زاویه داشتن کف دست نسبت به مچ ، سبب رسیدن آسیب به مچ می شود پس بهتر است جای صفحه کلید ثابت باشد و برای زاویه دهی به صفحه کلید ، پایه های زیر صفحه کلید را باز نکنید .
نورپردازی
اگر زمان زیادی با کامپیوتر کار می کنید ، نورپردازی بسیار پر اهمیت است و بر کیفیت کار اثرگذار می باشد . میز کامپیوتر شما در خانه نباید در مناطقی از خانه که بسیار آفتاب گیر است قرار گیرد زیرا ممکن است دید خوبی به مانیتور های کامپیوتر ها نداشته باشید و این باعث کلافگی و عدم تمرکز شما گردد. میزان نور باید معتدل باشد و تلفیقی از نورهای طبیعی و نورهای مصنوعی باشد.
وضعیت نشستن و استفاده از کامپیوتر
مشکلات عمده ای که کاربران کامپیوتر از آن شکایت دارند هر نوع درد عمومی تا دردهای موضعی چون گردن درد، درد قسمتهای بالایی یا پایینی پشت و دردهایی در مچ دست و لگن را در بر میگیرد پس باید هنگام ایجاد این دردها بررسی کنید که آیا صندلی شما مشکل ساز هست یا خیر.
آیا ارتفاع صندلی شما طوری هست که قرارگیری شما بدون اشکال و خمیدگی یا کش آمدن عضلاتتان انجام بگیرد؟ مشکلی با تنظیم صفحه کلید و صندلی خود ندارید؟ اگر مشکلی هست، یک صندلی دیگر را امتحان کنید و صندلی خریداری کنید که مخصوص افرادی با مشکلات پشت طراحی شده است.
مراقبت از چشم ها
اگر زمان زیادی را با کامپیوتر کار می کنید ، چشم ها خسته می شوند و به استراحت احتیاج دارند. پس چند دقیقه یک بار چشم از مانیتور بردارید و به فاصله ای دور نگاه کنید و یا توسط کف دست خود چشم هایتان را به مدت 10 تا 15 ثانیه ببندید و به آنها استراحت دهید.
The post سبک و چیدمان اصولی میز کامپیوتر و کار appeared first on پرشین بکس.