مسلمانان هند و آداب و رسوم ماه رمضان
ماه رمضان در میان کشورهای اسلامی شروع شده است و هر کشور مطابق با آداب و رسوم خود این ماه و اعمال آن را سپری می کنند.در این میان مسلمانان هند نیز از این قاعده مستثنا نیستند و رسومات خود مانند افطاری های دسته جمعی و قرآن خوانی را دارند.
آنها مساجد و گلدسته ها را غبار روبی می کنند، با همان سنت های باشکوه گل آرایی که پای ثابت جشن های هندی است، تزئین می کنند و به کلاس های قرآنی شان با چراغانی، رونق بیشتری می دهند.
مسجدهای هند در ماه رمضان، نه تنها محل عبادت، که مرکز گردهمایی های مسلمانان و مطالعات دینی شان است. در این ماه جلسات سخنرانی و آموزش دروس اسلامی در مسجد برگزار می شود که بیشتر مخاطبان آن مردها هستند. در عوض زنان هندی آموزش های دینی شان را در مراکز آموزشی مسلمانان و مدارس دینی دنبال می کنند.
رستوران هایی که مسلمانان آنها را اداره می کنند در روزهای ماه مبارک رمضان تعطیل هستند اما در عوض، شب های این رستوران ها از همیشه پر رونق تر است و مسلمانان برای تهیه افطاری های حلال به این رستوران ها سر می زنند.
رادیو و تلویزیون هند هم برنامه های مختلفی برای ماه رمضانی مسلمانان تدارک می بیند که معمولا شامل ادعیه و خطبه های اسلامی است.
افطار در هند
در افطار مسلمانان هندی خرما حرف اول را می زند اما زمانی که خرما در دسترس نباشد، هندی ها با آب یا نمک افطار می کنند. بعد از باز کردن روزه، نوبت برنج و نان است که سر سفره افطار هندی ها آورده شود. آن هم در کنار عدس پخته، حلیم و هریس که این آخری از گندم، گوشت و بادمجان تهیه می شود و با فلفل زیاد و ادویه های تند و تیز هندی خورده می شود.
اما پای ثابت سفره های افطار و سحر مسلمانان هندی، غذا خاصی به نام غنجی است که از ترکیب برنج، گوشت، آب و مواد دیگر درست می شود.نوشیدنی های خاص ماه رمضان هم در این کشور، آب لیمو و شیر مخلوط با آب است که هندی ها معتقدند این نوشیدنی انرژی روزه دار را برای عبادت شبانه افزایش می دهد.
سحرخوان
در هند سحرخوان ها جایگاه مهمی دارند. آنها پیش از نماز صبح مردم را از خواب بیدار می کنند تا عبادت سحرگاهی را به جا بیاورند و سحری بخورند و البته این کار را تا پایان ماه رمضان انجام می دهند و از جمعیت مسلمان هر محله هدیه ای دریافت می کنند.
اعتکاف
مسلمانان هند در دهه آخر ماه رمضان مراسم اعتکاف دارند. این مراسم که با تاکید بر شب قدر انجام می شود، به آیین مخصوص شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان ختم می شود که مردم برای فاتحه خواندن برای امواتشان به قبرستان می روند. در شب های قدر هم عده ای از جوانان به کوچه ها و خیابان ها می روند و در خانه مسلمانان را زده و آنها را برای احیای ماه مبارک رمضان بیدار می کنند.
مسلمانان هند در جمعه آخر ماه مبارک رمضان که “جمعه وداع” گفته می شود به بزرگترین مسجد شهر حیدرآباد که مسجد مکه نامیده می شود، می روند . وجه تسمیه این مسجد آن است که پادشاهی مسلمان، حدود 500 سال پیش قصد حج کرد و در هنگام بازگشت سنگی را از مکه با خود آورد و به وسیله آن سنگ بنای این مسجد را گذاشت.از آن به بعد به این مسجد “مسجد مکه” می گویند. مسلمانان در این مسجد جمع می شوند و عبادت می کنند و قرآن می خوانند و تا صبح به عبادت می پردازند.
The post مسلمانان هند و آداب و رسوم ماه رمضان appeared first on پرشین بکس.