تزیین سفره هفت سین با جام – با توجه به نزدیک شدن به عید نوروز تزیین کردن سفره عید یکی از دغدغه های اصلی خانم خانه می باشد . در گذشته در مورد تزیین سفره هفت سین با ظروف سفالی مطلبی را برای مطالعه شما قرار دادیم . در این ارسال همانطور که مشخص است با مدل های تزیین سفره هفت سین با جام در خدمت شما هستیم . با ما همراه باشید .
تزیین سفره هفت سین با جام
تزیین سفره هفت سین با جام
مدل سفره هفت سین با جام
عکس سفره هفت سین با جام
عکس تزیین سفره هفت سین با جام
تزیین سفره هفت سین با جام سفالی
چیدمان سفره هفت سین با جام
سفرهٔ هفتسین از جلوههای اصیل نوروز بهویژه در میان خانوادههای ایرانیاست . هفتسین سفرهای است که ایرانیان و پارسی زبانان هنگام نوروز میآرایند. این سفره روی زمین یا روی خوان پایه گذاشته میشود. هم وندان خانواده در زمان گردش سال در کنار سفره هفتسین مینشینند. دستهای نیز سفره را تا سیزده روز پس از نوروز نگه میدارند و در پایان این چرخه، درر روز سیزده نوروز، سبزه را به آب میسپارند.
بنا بر اطلاعات دانشنامهٔ ایرانیکا تاریخچهٔ این رسم مبهم است و «هفتسین» احتمالاً رسم کهنی نیست. در یک دوبیتی که به طور واضحی معاصر است ریشه این سنت را از زمانکیانیان و در اصل به صورت هفت شین بیان میکند («روز نوروز در زمان کیان//مینهادند مردم ایران/شهد و شیر و شراب و شکر ناب/شمع و شمشاد و شایه اندر خوان»). ایدهٔ «هفت شین» توسط بعضی ایرانیان پشتیبانی میشود که از جمله میگویند شراب به دلیل باورهای اسلامیتر، جایش را به سرکه داده است و هفت شین به هفت سین تبدیل شدهاست. این نظریه به دلیل این که نام اجزاء را به عربی میآورد و از اجزای ویژهای چون سمنو نام نمیبرد رد شده است. در بعضی ریشهیابیهای دیگر، هفت سین را به هفت «سینی» ربط دادهاند، یا اصلش را «هفت میم» دانستهاند، یا آن را از ریشهٔ «هفتچین» به معنی هفت چیدنی نامیدهاند که این ریشه یابی نیز از سوی محققین جدی گرفته نمیشود.
ولی جدا از یک مورد اشارهٔ مبهم و مشکوک به این سفره در منبعی منتسب به دورهٔ صفوی، از هفتسین حتی در نوشتههای مورخین و سیاحان قرن نوزدهم میلادی هم اثر چندانی نیست. تنها هاینریش بروگش که در ۱۸۶۰۰ میلادی از تهران بازدید کرده است، مینویسد که ایرانیان برای نوروز گلهایی میکاشتند که نامشان با سین آغاز میشده است.
اما از طرف دیگر، اگر عناصر دیگر سفره را هم در نظر بگیریم، میتوان آسانتر سفرهٔ نوروزی را (منهای «هفت» ش و «سین» ش) به سنتها و باورهای ایرانی متصل کرد. امشاسپندان و نمادهایشان در این سفره حضور دارند (شیر به نشانهٔ وهومن، سپند و بیدمشک به نشانهٔ سپندارمذ، ظرف آب و سمنو به نشانهٔ آناهیتا، و …). مثلاً سمنو را که تقویت کنندهٔ قوای جنسی شمرده میشده تنها به این دلیل نباید نشانهٔ آناهیتا دانست، بلکه میتوان به این نکات نیز توجه کرد که در مراسم آیینی تهیهٔ سمنوی نوروزی، فقط زنان باید حضور داشته باشند و مردان راهی به آن ندارند. یا این که در تغییرات جدیدتر آیین سمنوپزان، سمنو به فاطمهٔ زهرا تقدیم میشود که نه تنها جایگزین ایزدبانوهای زن در آیینهای شیعی است، بلکه حتی در نام («زهرا») به سیارهٔ ناهید که نماد دیگری از آناهیتاست اشاره دارد.
تزیین سفره هفت سین با جام
The post تزیین سفره هفت سین با جام appeared first on پرشین بکس.