شاید کمی دیر شده باشد اما هنوز هم زمان باقی است . بعد از گذشت چند سال از فعالیت حرفه ای پرشین بکس به معرفی سیستم عامل محبوب گوگل یعنی اندروید می پردازیم .در ماه ژوئیه سال ۲۰۰۵ گوگل شرکت اندروید در پالو آلتوی کالیفرنیا را خرید. شرکت کوچک اندروید که توسط اندی روبین، ریچ ماینرز، نیک سیرز و کریس وایت پایه گذاری شده بود، در زمینه تولید نرم افزار و برنامه های کاربردی برای تلفن های همراه فعالیت می کرد. اندی روبین مدیر ارشد اجرایی این شرکت پس از پیوستن اندروید به گوگل به سمت قائم مقام مدیریت مهندسی این شرکت و مسئول پروژه اندروید در گوگل منصوب شد. تیم اندروید به رهبری روبین فعالیت خود را برای تولید پلتفرم موبایل مبتنی بر کرنل لینوکس آغاز کردند و نتیجه اولیه این پروژه در کنفرانس خبری شرکت گوگل در ۵ نوامبر سال ۲۰۰۷، مطرح کردن «اتحادیه گوشی باز» یا Open Handset Alliance بود. ۳۴ شرکت فعال در زمینه تولید نرم افزار، تولید گوشی های تلفن همراه، اپراتور تلفن همراه و تولیدکننده نیمه رساناها و پردازنده های تلفن همراه اعضای بنیان گذار این اتحادیه بودند. در میان نام های مشهور در بین اعضای مؤسس، شرکت هایی چون سامسونگ، ال جی، موتورولا، اچ تی سی ، T-Mobile، NTT DoCoMo، اینتل، Nvidia، تگزاس اینسترومنتس، کوآلکام، برادکام، تلفونیکا، اسپرینت، eBay و البته گوگل به چشم می خوردند. اریک اشمیت مدیر ارشد اجرایی گوگل در این مراسم گفت: «اعلام امروز بسیار جاه طلبانه تر از معرفی تنها یک تلفن گوگلی است که در چند هفته اخیر توسط رسانه ها پیش بینی شده بود. از دیدگاه ما پلتفرمی که ما ارائه کرده ایم، هزاران تلفن گوناگون را به بازار روانه خواهد کرد.» نخستین گوشی مبتنی بر اندروید توسط شرکت اچ تی سی با همکاری T-Mobile تولید شد. این گوشی که به فاصله کمتر از یک سال از تشکیل اتحادیه Open Handset Alliance یعنی در ۲۲ اکتبر ۲۰۰۸ تولید شد، در بازارهای مختلف به نام های اچ تی سی دریم، تی موبایل جی۱ و Era G1 به بازار عرضه گردید.
۹ دسامبر ۲۰۰۸ چهارده عضو جدید از شرکت های صنعت تلفن همراه جهان به اتحادیه Open Handset Alliance پیوستند. در بین این نام ها باید به سونی اریکسون، اریکسون، توشیبا، اسوس، گارمین، هوآوی و آرم اشاره کرد. روند پیوستن شرکت های بزرگ به اتحادیه تا به امروز نیز ادامه داشته است و شرکت هایی چون ایسر، آلکاتل، لنوو، شارپ، فاکسکان، NEC، کیوسرا، NXP، ST-Ericsson، مارول، ZTE و دل نیز از جمله شرکت هایی بوده اند که به جمع پشتیبانی کنندگان اندروید پیوسته اند.سیستم عامل اندروید بعد از انتسار رشد خوبی داشت و تا به حال هم توانسته سهم بزرگی از دنیای الکترونیک شامل گوشی های موبایل، تبلت ها و حتی تولزیون ها را به خود اختصاص دهد . یکی از مهم ترین دلایل رشد اندروید اپن سرور (متن باز ) بود که باعث ایجاد فضای باز برای توسعه دهندگان و شرکت های سازنده شد . این قابلیت اندروید به شدت مورد توجه قرار گرفت یه طوری که علاقه مندان و کاربرانی که عضو هیچ سازمانی هم نبودند وارد دنیای اندرویدی شدند و شروع به نوشتن برنامه های دلخواه خود شدند . به همین دلیل هست که کاستوم رام ها یا رام های غیر رسمی در اندروید بسیار یافت می شوند . البته باید این نکته را هم توجه داشت که نبود یک سیستم عامل قدرتمند مرکزری در بین گوشی های موبایل مشکلاتی را برای همه کاربران ایجاد می کرد .
حق نشر اندروید هم به صورت اپن سورس بر اساس حق امتیاز آپاچی یا Apache License ارائه می گردد. بر این اساس شرکت های عضو اتحادیه می توانند با دسترسی به کدهای اصلی اندروید آن را مطابق دلخواه خود تغییر دهند و کد تغییر یافته را بدون عودت دادن برای خود حفظ کنند. در ادامه شاید برای شما جالب باشد بدانید که اندروید به معنی «یک ربات (ماشینی که به وسیله کامپیوتر کنترل می شود) که به گونه ای ساخته شده تا شکل ظاهری شبیه به انسان داشته باشد.» می باشد .
البته اگر بخواهیم معنی اندروید را طبق واژه نامه فارسی بیان نماییم باید بگوییم که اندروید به معنی یک شبه انسان میباشد که قطعا برای همه ما گفتن واژه شبه انسان به جای اندروید کمی مشکل می باشد . اندروید هم مانند هر سیستم عامل دیگری (ای او اس،بادا،سیمبیان،جاوا و ویندوزفون) امکانات مورد نیاز هر گوشی و یا تبلتی را فراهم می نمایید .
برخی ویژگی های اندروید :
- اندروید تمامی تکنولوژی های اتصال (=Connectivity) شامل GSM/EDGE, CDMA, EV-DO, UMTS, بلوتوث و وای-فای را پشتیبانی می کند.
- اندروید از فرمت های مختلف فایل های مالتی مدیا مثل MPEG-4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF پشتیبانی می کند.
- اندروید برای ارسال پیغام های متنی یا همان اس ام اس (SMS) از فرم های SMS, MMS و XMPP پشتیبانی می کند.
- مرورگر موجود در اندروید بر اساس فریم ورک اوپن سورس WebKit توسعه یافته است.
- اندروید برای ذخیره داده ها و مدیریت بانک های اطلاعاتی سبک از نرم افزار SQLite استفاده می کند.
- تمام برنامه های اندروید باید به زبان جاوا نوشته شوند. برای اجرای برنامه های جاوایی روی این سیستم عامل، کدهای جاوا به کدهای Dalvik تبدیل می شوند و سپس روی ماشین مجازی جاوایی (Dalvik virtual machine) اجرا می شوند.
- ابزارهای مختلف اندروید برای توسعه دهندگان به راحتی در دسترس است و توسط شرکت گوگل پشتیبانی می شوند. این ابزارها شامل کتابخانه ها، خطایاب، شبیه ساز گوشی و یک پلاگین برای اکلیپس است.
- اندروید از سخت افزارهای مختلف همچون جی پی اس و دوربین های متنوع پشتیبانی می کند.
- تصاویر و فایل های گرافیکی بوسیله OpenGL پردازش می شوند که کیفیت بالاتری خواهند داشت.
موفق باشید.
The post اندروید چیست ؟ appeared first on پرشین بکس.